<< Terug naar de inhoudsopgave
Dit verhaal is andere koek. Bij de koffie op zondag ochtend hoort ‘zondagse koek’…
Ken jij de term ‘zondagse koek’? Nee? Zoek je in Google ‘wat betekend zondagse koek’ dan krijg je daar een keurige uitleg over (AI-reacties kunnen fouten bevatten.)… Dus daar hoef ik je niets over te vertellen. Wat ik je wel kan vertellen is hoe ik er op kom om daar in ‘Mijn verhalen’ over te schrijven. Thuis zorg ik eigenlijk altijd voor de koffie. En daar hoort als goed Uitgeester een koekje bij. Waarom als Uitgeester? Nou, vroeger was er in Uitgeest een koekfabriek. Daardoor werden Uitgeesters ‘koekenvreters’ genoemd. Net als wij de Heemkerkers ‘ezels’ noemden. Maar dat is een ander verhaal…

Terug naar de ‘zondagse koek’. Vroeger bij mijn ouders thuis kregen we op zondag bij de koffie een ‘zondagse koek’. Die koek was altijd lekkerder dan de ‘doordeweekse koek’. Vaak waren het de ‘amandel spijs koekjes’ van Bakkerij Putter.
Iets met spijs of van dat lekkere ‘roze’ glazuur erop. Of een super zacht bitterkoekje. Heerlijk!“Geweldig dat een koekje bij de koffie zoveel herinneringen doet herleven.”