LEGO maatjes

Hallo maatjes!

Op deze pagina informatie voor de LEGO maatjes binnen de familie (Willem, Anja, Mandy, Niels en ik (Theo)). Met veel plezier deel ik mijn avonturen binnen mijn eigen LEGO wereld.

Wat ga ik dit jaar doen?

Kerstdorp

In 2022 is er op de Wiekenlaan voor het eerst een echt LEGO kerstdorp gemaakt waar Sanne, Daan en Maida bij hebben geholpen.

Het plan is om in 2024 weer een LEGO kerstdorp te maken. In dit dorp komen nieuwe huisjes en een echte kersttram. Daarvoor moet de ondergrond worden verlengd en aangepast. Het is de bedoeling om de kersttram automatisch heen en weer te laten rijden, maar of dat lukt?
Ook ga ik proberen om de straat- en huisverlichting beter aan te leggen dan vorig jaar. Willem heeft daar ervaring mee en dat ga ik ook zo proberen.

Lees meer over:

LEGO Treinbaan

Mijn 2e LEGO project is het verbeteren van de LEGO treinbaan. Het treinspoor is inmiddels klaar en door kleinkinderen getest. Dit jaar wil ik een start maken met het automatisch rijden van treinen. Ook wil ik de treinbaan verfraaien met een station en een extra perron. Tot slot wil ik proberen om een op afstand bediende trein ontkoppeling te maken. Voorlopig genoeg plannen…

Leer meer over

      Download hier de Excel Bestellijst voor LEGO onderdelen.

      LEGO en elektronica

      Na het bouwen van een wissel met legomotor is het plan om een wissel met servomotor te maken. Zoals je in de video ziet heeft Willem al een testversie gemaakt voor het bedienen van de servomotor.

      ESP32 uitleg van Willem

      Daar ben ik blij om want als beginnend elektronica hobbyist is dat best ingewikkeld. Op internet vind je veel over dit onderwerp maar de instap is voor mij vaak te groot. Met de hulp van Willem moet ik daar wel uit kunnen komen denk ik.

      Lees meer over:

      Totem en LEGO

      lees meer over onze ervaring met Totem

      Willem heeft mij een keer iets laten zien van Totem (constructie systeem voor het maken van robots). Bij het zien van Totem dacht ik meteen aan het Mecano van vroeger. Alleen zie ik Totem meer als een kruising tussen Mecano en Lego Technic. Willem heeft Totem inmiddels thuis en heeft het mij laten zien. Ik vroeg hem om voor mij uit te zoeken of Totem compatibel is met LEGO Technic.

      Één reactie op “LEGO maatjes”

      De navigatie is nu een stuk beter. Ik snap dat Anja en Lida moesten zoeken om de pagina over de straatlantaarn te vinden. De submenu’s maken dat een stuk eenvoudiger. Je kunt overigens ook de zoekfunctie gebruiken die werkt best goed vind ik.

      Geef een reactie

      Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *