Totem en LEGO Technic

Willem heeft het al eens eerder met mij gehad over Totem. Dat een constructiepakket waarmee je robots kunt bouwen. Hij laat mij zien wat Totem is en wat je er zoal mee kunt doen. Op het eerst gezicht ziet het er veelbelovend uit, maar ik moet nog bedenken wat ík er mee kan. Daar bedoel ik mee: is het compatibel met LEGO Technic?

Willem gaat in zijn vakantie de combinatie Totem en LEGO Technic uitproberen. Eerst moet hij de RoboCar van Totem bouwen en uitproberen.

Totem RoboCar

Lees hier de ervaring van Willem met de RoboCar…

Is Totem compatibel met LEGO Technic?

Willem geeft uitleg: Totem (=4x10mm) en LEGO (=5x8mm), beide geeft 40mm dus dat past wel:

Totem en LEGO Technic

Zoals Willem laat zien past LEGO Technic perfect op Totem:

Totem en LEGO Technic

Dit zou wel eens gaan werken voor de LEGO Portaalkraan die ik wil bouwen. Maar kun je ook LEGO Technic aan Totem onderdelen bevestigen?

Willem heeft de oplossing hiervoor gevonden. De staafjes die bij de legorails wordt geleverd zijn rond 4mm. Die gaat net krap door de gaatjes van de totembalk.

Totem-LEGO bevestiging

Het lego balkje van 11 gaten gaat dan precies netjes en zeer stevig op de balk. Past perfect en zit degelijk vast 👍 Zo’n zwart LEGO verbindertje gaat dan precies over het staafje.

Het probleem is dat ik die staafjes heb weggegooid.

Willem: “Als het echt vast moet kan ook nog 4mm of 3mm boutje gebruikt worden. Met het LEGO H blokje is om de 4 cm op de totem balk met 1 schroefje een fantastische constructie te maken. Voorlopig een perfecte combinatie om wat bouwwerken uit te proberen”.

LEGO 6282158 – 48989 – Technic, Pinconnector Loodrecht 3L met 4 Pinnen

Dat ziet er veelbelovend uit.

Bodywerk voor de RoboCar

Nou ben ik persoonlijk niet enthousiast over de Totem Truck Top.

Maar, denk je dat het onderstel geschikt is voor een LEGO Technic autobody?

Willem heeft daar al een eigen 1e versie van gemaakt, met LEGO Technic onderdelen. Ik zelf denk bijvoorbeeld aan de LEGO Jeep.

Totem RoboCar 1e versie LEGO Technic
LEGO set 42122 Jeep Wrangler
Maar gaat dat passen denk je?

Willem heeft voor ons de boel even uitgemeten:

Totem RoboCar en Lego Jeep schets

Je ziet dat zowel de wielbasis en breedte van de RoboCar beduidend groter zijn. Ook de wieldiameter van de RoboCar is met 7 cm beduidend groter is dan die van de LEGO Jeep. Toch denkt Willem dat het met wat aanpassingen moet kunnen lukken.

Met het vertrouwen dat ik in Willem heb, is de LEGO Jeep alvast aangeschaft (was nu in de aanbieding 😉).

Inmiddels is Willem er in geslaagd om een Totem versie van de LEGO Jeep te maken:

Totem versie LEGO Jeep

Links in de afbeelding de 1e Totem versie van de Jeep. De verhoudingen kloppen nog niet meer dit ziet er al goed uit Willem!

Hoe nu verder?

Het is de bedoeling om de huidige versie te verbeteren en daar een handleiding voor te maken. Zo kunnen liefhebbers daar gebruik van maken.

Verder hoor ik nog van Willem wat er nodig is om ook met Totem aan de slag te kunnen. Ik heb er nu al zin in. Vanzelfsprekend houden wij jullie op de hoogte.

TIP

Heb je interesse in Totem en wil je daar meer over weten? Bezoek dan de Totem website…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *